נעים מאוד,
אנחנו בַּדְּרָה, מרכז ההקשבה הישראלי.
מטרת העל שלנו היא להפוך את ישראל למדינה מקשיבה וקשובה וליצור שפת תקשורת עמוקה ומשמעותית יותר שבה כל ילד ילמד: ללכת, לדבר ולהקשיב.

אודות המרכז

בשלוש השנים האחרונות, מאז הקמת המרכז, אנחנו מציעים מגוון פעילויות שמקדמות רכישת הרגלי הקשבה. הפעילויות שלנו מתאימות לארגונים ולעסקים, אך גם להורים, לאנשי חינוך, למנהלים ולמטפלים, ובכלל לכל מי שרוצה להכניס לחייו או לארגונו את יסודותיה של ההקשבה.

אנו מלמדים את קסמיה של ההקשבה ואת הדרכים לתרגל אותה כדי להפוך למַקשיבים ולמוּקשבים מיטביים. מרכז ההקשבה הישראלי פועל על פי מודל ההקשבה ההתפתחותית המעשית, שבבסיסו ההכרה שהקשבה היא שריר שאפשר לפתח ולטפח בכל שלב בחיינו. מודל ההקשבה ההתפתחותית המעשית מקנה את הפרקטיקות הנדרשות לתרגול הקשבה על בסיס יומי, במטרה להפוך אותה לטבע שני.

בבַּדְרָה אנחנו חוקרים, לומדים ומלמדים הקשבה. אנחנו משלבים בין שיטות, כלים ומתודות הקשבה שונות מהארץ ומהעולם.

במה ההקשבה יכולה לעזור?

שרי ג׳קסון קליין - בדרה - מייסדת המרכז הישראלי להקשבה

מייסדת המרכז

היי, אני שרי ג'קסון קליין, אמא של נויה ורומי ובת זוגו של עדי.

בילדותי עברתי התעללות. פחדתי לספר לסביבתי מה שקרה לי, ונותרתי לבד עם הכאב. סחבתי את הסוד שלי איתי שנים רבות בתחושת בדידות עמוקה, עד שיום אחד, בבית הספר התיכון, פנתה אליי מורה קשובה וחדת אבחנה כשהבחינה שמשהו איתי אינו כשורה. במבט חומל וללא שיפוטיות היא הקשיבה לי ואפשרה לי להתחיל תהליך של ריפוי.

באותו רגע הבנתי את עוצמת ההקשבה, והתחלתי במסע אל חקירת ההקשבה ולמידתה.

החלום שלי הוא להפיץ את מיומנות ההקשבה ולהעלות את המודעות לחשיבותה לכמה שיותר אנשים. בכל מפגש עם אדם, חדש או מוכר, יש משפט שמוביל אותי, ואני מאמינה שחשוב שכולנו נאמץ אותו: ״כל אדם מתמודד עם משהו שאיננו יודעים עליו, בואו נהיה קשובים״.

שותפים לדרך

יפעת טלית

מנהלת תחום לימודים פרטי ועסקי

אבי קלוגר יום ההקשבה הישראלי דובר

פרופ׳ אבי קלוגר

ליווי מקצועי

גליה בן חיים

שותפה לדרך

נועה זהבי

רכזת מקצועית לגיל הרך

נויה זכריה

עיצוב, מיתוג כנסים ובניית אתר